groenestadswoning stad groener maken (1)
Duurzaam wonen 6tlpzd  

4 tips om in de stad duurzamer te wonen

In deze tijd van klimaatopwarming is het belangrijk om zuinig met energie om te gaan. Dit kan op verschillende manieren, maar in dit artikel focussen we op wonen in de stad. Hieronder geven we vier tips om hier duurzamer mee om te gaan. Op deze manier bespaar je energie én geld.

Kies voor zonnepanelen

Een van de eerste dingen die je kunt doen, is het inschakelen van zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zonnepanelen helpen namelijk om stroom te besparen. Daarnaast kun je overwegen om een waterbesparende douchekop te installeren. Dit scheelt al snel veel water en daarmee ook energie.

Haal energiezuinige verlichting in huis

Verder is het aan te raden om energiezuinige verlichting in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen in plaats van reguliere gloeilampen. Ook kun je overwegen om een thermostaat te installeren. Op deze manier regel je precies hoeveel verwarming je nodig hebt en voorkom je dat er onnodig veel energie wordt verbruikt.

Plaats planten en bomen in je tuin

Als je een tuin hebt, kun je hier ook duurzaam mee omgaan. Plant bijvoorbeeld bomen en struiken in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een leilaurier. Dit beschermt je huis tegen de zon in de zomer en houdt het je woning in de winter warmer doordat de bomen en planten de koude wind wat opvangen. Op deze manier hoef je minder vaak de verwarming aan te zetten en bespaar je weer energie.

Isolatie is belangrijk

Tot slot is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Dit doe je door bijvoorbeeld dubbel glas in je ramen te laten zetten. Op deze manier voorkom je dat er warmte ontsnapt en hoef je minder vaak de verwarming aan te zetten. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer energie je bespaart.

Als je deze tips opvolgt, kun je flink wat energie besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar tevens voor je portemonnee. Zo draag je dus op verschillende manieren bij aan een duurzamere wereld. Wacht dus niet langer en pak die veranderingen in je woning aan.