Duurzaam wonen 6tlpzd  

De voordelen van marmoleum vloeren

Vloeren zijn er in verschillende soorten en maten, maar wat zijn de voor- en nadelen van verschillende vloerbedekkingen – in het bijzonder marmoleum vloeren (vtwonen) – en door wie laat je de vloeren plaatsen?

Wat voor soort vloeren zijn er?

Als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen, of je huidige vloer wilt laten vervangen, dan heb je keuze uit verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer, een laminaat vloer, tapijt of een marmoleum vloer. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een keuze maakt.

De perfecte vloerbedekking vinden

Een geschikte vloer vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. De ene persoon koopt bijvoorbeeld een marmoleum vloer van vtwonen bij een vloeren specialist, terwijl een ander liever zelf laminaat legt. Een paar overwegingen:1. Welke vloerbedekking is betaalbaar?

Als je op zoek bent naar een betaalbare vloerbedekking, dan is laminaat een goede optie. Laminaat is relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud, en gaat ook nog eens lang mee. Als je kiest voor een houten vloer of een marmoleum vloer, dan zul je wel wat meer moeten uitgeven, maar weet je ook dat de vloer langer meegaat. Een houten vloer kan wel tot 30 jaar meegaan, terwijl een marmoleum vloer zelfs tot 50 jaar meegaat!

2. Duurzaamheid: hoe lang gaan vloeren mee

Hoe lang uw vloer meegaat, hangt af van het materiaal dat je kiest. Sommige materialen, zoals marmoleum, kunnen wel 50 jaar meegaan terwijl andere materialen, zoals vinyl of laminaat, minder lang meegaan. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een keuze maakt.

3. Zelf leggen of uitbesteden?

Of je de vloer zelf gaat leggen of laat leggen door een specialist hangt af van verschillende factoren. Als je ervaring hebt met het leggen van vloeren en weet wat je doet, kan het je geld besparen op de arbeidskosten. Maar als je het niet zeker weet of je het goed gaat doen of gewoon niet genoeg tijd hebt, is het verstandig om het werk uit te besteden aan een professionele vloeren specialist.

De voordelen van een marmoleum vloer

Eén van de grootste voordelen gerelateerd aan marmoleum vloeren is het durende en slijtvaste materiaal. Daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te maken, heeft het antislip eigenschappen. en is het zelfs milieuvriendelijk: het is duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar!

Wat doet een vloerenspecialist

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet goed welke materialen het beste bij jouw woning passen? Een vloeren specialist helpt je dan verder door verschillende soorten vloeren te laten zien en ze met je te bespreken. Zo kan hij of zij helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw woning! Daarnaast is het ook mogelijk om advies in te winnen over onderhoud en reiniging, zodat je vloer er altijd netjes uitziet.