waar komt de beste wijn vandaan
Overig 6tlpzd  

Waar komt de beste wijn vandaan?

Veel van ons houden van een lekker wijntje na het werk of om een speciale gebeurtenis te vieren. Dit heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer wijn gaan verzamelen en zo een grote, diverse wijnverzameling hebben in de meeste huizen. Voor de gemiddelde verzamelaar is het niet erg belangrijk waar de meeste wijnen vandaan komen. Ze letten meer op de smaak, prijs en hoe de wijn er uitziet. Dit zijn namelijk de drie belangrijkste overwegingspunten voor als je een wijn wilt aanschaffen om aan je verzameling toe te voegen. Voor de meer ervaren wijn verzamelaars en kenners is de plek waar de wijn vandaan komt minstens zo belangrijk. 

Waarom is het belangrijk?

De vraag waarom het uitmaakt waar een wijn vandaan komt is een goede. De plek van afkomst zegt namelijk veel over een wijn. Zo kan je van de plek waar de wijn vandaan komt afleiden of het van goede kwaliteit en met grote zorg is gebrouwen, of het daadwerkelijk biologisch is, of de producent kan werken met goede grond, en nog veel meer. Dit zijn allemaal dingen die je niet kan afleiden van wat er achterop de wijn staat geschreven. Dit is de reden dat voor kenners en ervaren wijnverzamelaars het van groot belang is dat ze weten waar de wijn vandaan komt voordat ze het toevoegen aan hun wijnkoelkast. Zo weten ze of de wijn wel echt iets waard is, en of de wijn kwalitatief goed zal blijven zodat deze meer waard wordt en beter smaakt na enkele jaren bewaren,

Spanje

Van alle wijnen, staan onder andere de spaanse wijn soorten bekend als een van de beste. Dit is met goede reden. Het klimaat van Spanje zorgt ervoor dat de wijn bijzonder snel en goed gekweekt kan worden doordat de druiven genieten van de perfecte omstandigheden. Spanje is een erg exotisch land, dus de druiven die daar afkomstig zijn, zijn natuurlijk erg lekker en van goede kwaliteit. Dit gepaard met de goede omstandigheden creëert een ideale situatie voor het kweken van wijn. Daarnaast staat de Spaanse geschiedenis bekend om het hebben van allerlei luxe wijn verzamelingen. Dit komt doordat Spanje veel belangrijke en krachtige mensen heeft gehad als heerser. Deze mensen hadden vanzelfsprekend een grote verzameling van wijn. Dit maakt Spanje al te bekend met het omgaan met dure en luxe wijn.

Frankrijk

Naast Spanje, zijn de beste wijnen ter wereld te vinden in Frankrijk. De reden hiervoor is grotendeels hetzelfde als Spanje. Net als de Spanjaarden heeft Frankrijk een geschiedenis van heersers met grote wijn verzamelingen die van familie tot familie zijn doorgegeven en ze kweken hun eigen druiven op goede grond met goede omstandigheden. Het enige verschil met Spanje, en de reden dat Frankrijk een plek onder Spanje staat, is dat het klimaat een stuk slechter is dan in Spanje. Het regent een stuk meer in Frankrijk en het is, net als Nederland, best bewolkt het hele jaar door. Desondanks staat Frankrijk op de tweede plaats door haar rijke cultuur en expertise op het gebied van het kweken en bezitten van wijn!