verschillende soorten pallets
Overig 6tlpzd  

De verschillende soorten pallets die je kunt aanschaffen

Er zijn veel verschillende soorten pallets die je aan kunt schaffen, waaronder houten pallets en kunststof pallets. Pallets zijn er in een willekeur van verschillende soorten en maten, waardoor je pallets aan kunt schaffen die precies passen bij hetgeen waar jij ze voor wilt gebruiken. Ga je ermee knutselen? Of zelfs je hele huis mee inrichten? Voor een bed heb je ander soort pallets nodig dan voor een klein tafeltje die je bij je tv wilt plaatsen. Je kunt daarom echt alle kanten op met pallets. Als je de juiste pallets hebt aangeschaft, kun je ze nog in de juiste kleur verven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zo maak je de pallets helemaal eigen.

De prijs van pallets

De Europallet is misschien wel het bekendste merk van de pallets die er zijn. De prijs van Europallets ligt op dit moment tussen de €15 en €20 euro per pallet, gooi dus nooit een pallet weg, dat is zonde! De pallet prijs geldt over het algemeen als je een volle wagen met pallets afneemt. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen gebruikte, eerste keuze en nieuwe Europallets. Daarnaast is de pallet prijs afhankelijke van de houtprijs. De pallet prijs wordt dus eigenlijk bepaald door de houtmarkt, en die is op dit moment oververhit. Als je wil weten wat de kosten zijn voor de pallets die jij wilt afnemen kun je vaak een offerte opvragen bij een pallethandel. Zij verkopen over het algemeen pallets in bulken. Nu weet je in ieder geval grofweg de prijs per pallet als je een groot aantal afneemt. Hoe kleiner het aantal, hoe duurder de pallet. Je kunt ze uiteraard ook per stuk kopen, dan betaal je een stuksprijs. Je moet dan wel even kijken wie ze per stuk verkopen, dat doet namelijk niet ieder palletbedrijf.

Pallets kopen

Ga je pallets kopen? Denk dan eerst na welke je wilt hebben. Er zijn, zoals gezegd, kunststof pallets en houten pallets. Denk goed na welk soort pallets bij jouw situatie passen en waar je de pallets voor wil gaan gebruiken. Als je niet goed weet welke je moet aanschaffen, kun je altijd contact met een palletbedrijf opnemen. Vaak kan dit zowel telefonisch als via de e-mail. 

Pallets gebruiken

Als je de pallets hebt aangeschaft kun je er enorm veel dingen van maken, zoals een tafel, bank, bed, nachtkastje, en ga zo maar door. Je kunt pallets aanschaffen en gebruiken voor een grote verscheidenheid aan meubels in huis of voor in de tuin. Zo is zijn de meubels altijd naar jouw wens. En als je pallets hebt waar je niks meer mee doet, dan kun je die weer gewoon verkopen. De pallets worden dan weer opnieuw gebruikt, en jij hoeft ze niet weg te gooien, én je krijgt er ook nog wat geld voor. Gooi dus nooit je pallets zomaar weg, je kunt er immers anderen erg blij mee maken. Zo kunnen ook zij gaan beginnen met het knutselen van hun eigen meubels.