Hergebruik in huis Marco  

De industriële bartafel: gerecycled en hip

Misschien wel de meest gewilde én meest sfeervolle woonstijl van nu is “industrieel design”. Toevallig leent deze woonstijl zich uitstekend voor duurzaam wonen: het robuuste hout en metaal zijn vaak gerecycled. Maak je woon- of eetkamer helemaal van deze tijd met een industriële bartafel erin!

Een stukje geschiedenis

De industriële woonstijl is de laatste jaren helemaal hip en deze trend van robuust en sfeervol wonen zet zich nog wel even voort. Waar komt deze woonstijl eigenlijk vandaan? Toen bij gebrek aan reguliere woonruimte steeds meer oude fabrieken en loodsen tot woonhuis werden omgedoopt, ontstond er een mix van robuust industrieel en huiselijk. Deze mix sloeg zo goed aan dat ook bewoners van niet-industriële panden op zoek gingen naar een stoere woonstijl. Het resultaat: zelfs nieuwbouwhuizen worden robuust vintage met industriële design meubels, metalen raamlijsten, betonnen vloeren en waterleidingbuizen als tafelpoot!

Duurzame woonstijl

Dat de industriële woonstijl vandaag de dag zo hip is, heeft ook te maken met de behoefte om beter met het milieu om te springen. Duurzaam wonen gaat namelijk heel goed samen met industrieel design! Voor een robuuste look wordt veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen zoals sloophout, drijfhout en zelfs oude spoorbielzen. Ook gietijzer en rubber wordt een nieuw leven in geblazen. Zo creëer je niet alleen een robuuste look, maar ook een vintage sfeertje: helemaal in stijl van het industriële tijdperk.

Gezellig en modern: de bartafel

Net zo hip als de industriële woonstijl is de bartafel. Als scheidingswand tussen de open keuken en de woonkamer; om gezellig aan te eten met je partner of met gasten; en de ideale plek om met vrienden van een biertje te genieten. Door het hoge model creëer je bovendien een speels en ruimtelijk geheel in de keuken of woonkamer, en op feestjes voorkom je het “zitten-in-een-kring”. Genoeg redenen dus, om je woonruimte aan te kleden met een bartafel. De eettafel hoeft de deur niet uit: de twee meubels gaan prima samen.

De perfecte mix

De bartafel heeft van zichzelf al een stoer, eigenzinnig karakter; en daarom gaat deze perfect samen met de industriële woonstijl. Met een blad van gerecycled teak, poten van oud metaal en luxe barstoelen van vintage leer ben je duurzaam én sfeervol bezig. Schuif de industriële bartafel tegen de muur als je plaatsgebrek hebt of zet de tafel juist midden tussen de open keuken en de woonkamer voor een speels effect. Je interieur knapt er meteen van op!