DIY Rogier  

Creatief met groentepotjes

Creatief bezig zijn: het is een hobby die je in staat stelt met zowat alles iets te doen en van alles een prachtig kunstwerk te maken, of zelfs een tool om je wooncomfortmee te verbeteren. Groentepotjes zijn daar het bewijs van.

Dergelijke potjes dienen voor meer dan gewoon het wegstouwen en bewaren van groenten; ook voor de creatieveling bieden ze heel wat mogelijkheden, en daar is het onderstaande overzicht het bewijs van!

Creatief met groentepotjes

1. Een groentepotjes als spaarpot

Wil je kleingeld sparen, maar niet al meteen de helft ervan uitgeven aan een dure spaarpot? Gebruik dan gewoon een groentepotje. Doorzichtig potjes zijn handig in die zin dat je precies weet dat er geld in zit (waardoor je het dus ook niet snel zal verliezen), én dat je ongeveer een idee hebt van hoevéél. En dat is natuurlijk een motivatie om te sparen!

2. Je eigen balpennenhouder maken

Wil je op een creatieve manier je werkplaats ordenen en overzichtelijk houden? Spaar dan een glazen groentepotje en bewaar er je balpennen, potloden en nog andere kleine spullen in. Op die manier vind je niet enkel meteen wat je zoekt, maar ziet je bureau er gewoon ook veel aangenamer uit!

3. Glazen potjes voor batterijen

Ook als je met andere kleine spullen, zoals batterijen, geen weg weet bieden glazen potjes een uitkomst. Vaak ligt de woning er wanordelijk bij omdat je niet goed weet wat je met al die spulletjes moet aanvangen, en waar je ze moet bewaren. Een groentepotje biedt dan ook uitkomst!

zelf jam maken

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/120189883784695074/

4. Een jampot opnieuw gebruiken

Ten slotte, en dit is eigenlijk de meest voor de hand liggende optie, kan je een groentepot of jampot ook gewoon opnieuw gebruiken. Zeker als je je jam zelf maakt is het een goed idee het potje opnieuw te gebruiken; zo bespaar je geld én doe je het milieu een plezier.

Daarnaast kan je natuurlijk ook droge voedingswaren, zoals noten en zaden, in een potje opslaan. Op die manier creëren je een overzichtelijke keukenkast, wat koken en wonen alleen maar aangenamer zal maken!

Creativiteit én functionaliteit in één

Bovenstaande tips maken duidelijk dat gewoon omdat een groentepotje leeg is, niet wil zeggen dat je er niets meer mee bent. Er zijn ontelbare manieren om creatief om te springen met oud glas en potjes, die zowel je creativiteit als je wooncomfort een niveau hoger tillen. Dus waarom zou je het niet doen?

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/320107486007085444/