DIY Rogier  

Creatief met houten veiling kistjes

Houten veilingkistjes hebben iets, een uitstraling die in heel veel interieurs past. Je kunt er ontzettend veel mee maken. Voor de echte DIY liefhebber is het zelfs een item dat je gewoon verwerkt moet hebben in je sfeervolle woning. Ze kunnen werkelijk in elke ruimte geplaatst worden, van de hal tot aan de slaapkamer. Een veilingkist omtoveren tot een mooi meubelstuk is niet alleen leuk om te doen het is ook nog eens super gemakkelijk!

veilingkist als tafel
Foto: https://nl.pinterest.com/pin/548876273310460606/

Veilingkist als tafel

Heel eenvoudig is het om een veilingkist of meerdere om te toveren in een leuke bijzettafel. Met wat zwenkwieltjes van bijvoorbeeld de action en al dan niet met een likje verf heb je zo een eenvoudig tafeltje gemaakt. Als je het kistje op zijn kant zet en er wieltjes onder bevestigd heb je ook nog een plankje om spullen op te bergen. Maak er vier aan elkaar en je hebt een unieke salontafel.

Veilingkist als honden of kattenmand

Aan een zijde van de veilingkist een opening maken zodat de hond of kat er gemakkelijk in kan komen. Vervolgens even achter de naaimachine om een kussen op maat te maken en wil je de mand echt een persoonlijk tintje geven dan schilder je de naam van je huisdier er ook nog eens op.

kast van veilingkisten
Foto: https://nl.pinterest.com/pin/482377810067003645/

Kast van veilingkisten

Een kast van veilingkisten is een van de meest gemaakte dingen. Of het nu om een boekenkast gaat, schoenenkast of een wandkast de uitstraling blijft uniek. Het enige wat je hoeft te doen is de kistjes op te stapelen en goed vast te zetten. Je wilt namelijk niet hebben dat ze naar beneden komen.

Hockers van veilingkisten.

Bijna hetzelfde als het maken van een bijzettafeltje is het maken van een hocker. Zwenkwieltjes aan de bodem, een klep met kussen erop in een vrolijke kleur en je hebt een leuke hocker die je zeker zult gebruiken.

Bed van veilingkisten

Iets meer kisten heb je nodig als je er een bed van wilt maken. Dat wil zeggen dat je de kisten als bodem gebruikt met de open zijde aan de zijkanten zodat je er ook nog spullen in kwijt kunt. Vastzetten aan elkaar en matras erop voor een robuuste uitstraling in de slaapkamer.