Duurzame energie 6tlpzd  

5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Je vraagt je vast wel eens af of zonnepanelen een goede keuze voor jouw huis of bedrijf zullen zijn. Je hebt al eens gekeken naar de mogelijkheden en zag dat het toch een hele investering is. Daarentegen zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen en is het al een tijd een trend om voor zonne-energie te kiezen. Vraag je je af of je de overstap moet maken? We hebben hier 5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen.

1 – Goed voor het milieu

De eerste reden is het milieu. Dit is de meest bekende reden waarom je voor zonnepanelen kunt kiezen. Met zonnepanelen haal je energie uit de zon. Omdat de zon elke dag schijnt en er niet minder zonnestralen overblijven nadat jij een aantal hebt gebruikt, is het een duurzame bron voor energie. Zonnepanelen kunnen zo’n 30 jaar mee en onderdelen kunnen herbruikt worden. Hierdoor zijn ook de zonnepanelen zelf duurzaam en een milieubewuste keuze.

2 – Onafhankelijk van schaarste

Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Fossiele brandstoffen worden steeds duurder omdat ze schaarser worden. Hierdoor schommelen de prijzen voor deze brandstoffen ook dagelijks. Met zonnepanelen bescherm je jezelf tegen deze schommelingen en de verrassingen die de schommelingen met zich mee brengt. Als je eenmaal zonnepanelen op je dak hebt, ben je als het ware onafhankelijk van deze onzekerheden.

3 – Minder energie verloren

Elektriciteit reist via complexe netwerken naar je huis. Tijdens deze reis gaat energie verloren. Hoe langer de reis, des te meer energie verloren gaat. De afstand van zonnepanelen naar jouw huis is zeer kort vergeleken met de reis vanaf energiecentrales waardoor er minder energie verloren zal gaan. Bovendien kun je goed inzien wat je energie gebruik is en heb je een stuk beter de controle over je gebruik.

4 – Altijd elektriciteit

Je kunt de overtollige elektriciteit opslaan in een batterij. Als veel huizen en gebouwen overgaan op zonne-energie, is de kans op een stroomuitval aanzienlijk verkleind. Je bent dus minder afhankelijk van invloeden buitenaf, zeker wanneer je kijkt naar natuurrampen of rampen die door de mens worden aangericht.

5 – Een gratis bron

Voor niets gaat de zon op. Zonnestralen zijn gratis en krijg je elke dag weer gratis op je dak geleverd. De zon geeft ons meer energie dan we ooit nodig zullen hebben en niemand kan dit monopoliseren. 

Oneindig van de zon profiteren?

De hoge kosten zitten dus vooral in het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Hoe langer je zonnepanelen gebruikt, hoe meer je van de voordelen kunt genieten! Wil je meer weten over zonnepanelen of heb je de keuze gemaakt om in zonnepanelen te investeren? APsolar.nl staat klaar om je te helpen deze investering te realiseren. Ben je enthousiast geworden, maar kun je de investering niet in een keer maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om zonnepanelen te huren. Deze kun je bovendien meenemen naar een eventueel volgend huis!