DIY Hergebruik in huis 6tlpzd  

4 creatieve ideeën met lege wijnflessen

Na de feestdagen of na een leuk etentje bij je thuis, heb je vast heel wat lege wijnflessen verzameld. Je hoeft heus niet snel naar de glascontainer te lopen, maar je kunt ze een tweede leven geven. Recyclen is nu eenmaal hot en daarom hebben wij 4 leuke DIY met wijnflessen voor je verzameld!

1. Sfeerverlichting

Wij vinden lichtjes altijd fijn en ze brengen altijd wat meer sfeer in huis. Het hergebruik van wijnflessen én je kerstverlichting het hele jaar laten staan? Twee vliegen in één klap! Boor in de achterkant van je oude wijnflessen een gat, plaats je kerstverlichting erin en klaar is Kees.

diy wijnflessen

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/382735668306846430/

2. Glazen van oude wijnflessen

Hergebruik van oude wijnflessen om er leuke glazen van te maken. Deze DIY is niet geschikt voor kinderen. Wat heb je naast geduld nog nodig?
– Oude wijnflessen
– Kaars
– Aansteker
– Polijstpoeder
– Zandpapier
– Ijsblokjes
– Mes of messenslijper

Snij met behulp van het mes of de messenslijper een lijn waar de fles moet breken. Steek de kaars aan en volg de snijlijn helemaal rond. Vervolgens ga je met het ijsklontje over de snijlijn en herhaal je dit hele proces minimaal twee keer tot de fles loslaat. Je mag de fles niet forceren, want anders kan die breken. Wanneer de fles in twee is, heb je een glas gemaakt. Maar om eruit te kunnen drinken, moet je de randen nog glad krijgen. Dat kan met polijstpoeder en zandpapier. Was het glas nog af voor je het gaat gebruiken.

diy met wijflessen

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/261349584598996628/

3. Hanglampen

Als alles goed gegaan is met het maken van glazen, kan je de bovenste helft van de wijnfles nog hergebruiken als lamp. Gewoon een elektriciteitskabel door de fles trekken, in het onderste gedeelte plaats je het tussenstuk waar je vervolgens je lamp indraait. Als je meerdere flessen samenhangt, kun je een fancy luster maken! Als dat geen originele manier is voor het hergebruik van wijnflessen?!

4. Interieurdesign

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende DIY met wijnflessen. Beschilder je oude wijnflessen met krijtverf of een andere leuke kleur en je hebt een leuke vaas voor bloemen of een leuke kandelaar. Je kunt de fles naast het verven ook nog versieren met leuke stickers of afbeeldingen.

Ga jij één van bovenstaande ideeën uitproberen? Of heb je zelf nog een leuk idee voor het hergebruik van oude wijnflessen? Laat het ons weten! Veel knutselplezier!