Duurzaam bouwen Rogier  

Hergebruik bouwmaterialen en tweedehands bouwmaterialen.

Duurzaam bouwen of renoveren met tweedehands bouwmaterialen

Wie aan het bouwen is zal het zeker weten: de rekening loopt snel op. Het kan daarom raadzaam zijn om op zoek te gaan naar tweedehands bouwmaterialen om je nieuwe stekje mee te verbouwen. Naast de veel goedkopere uitvoering zijn gebruikte bouwmaterialen ook een stuk duurzamer en meer ecologisch dan nieuwe. Wat voor de ene als afval wordt ervaren kan voor de ander een echte schat zijn! Zoek even het internet af, op veel tweedehands websites kan je pareltjes van oude bouwmaterialen terugvinden die voor jouw project bruikbaar zijn!

Terrastegels of klinkers

Klinkers of terrastegels kan je in overvloed terugvinden bij hergebruik bouwmaterialen. Vaak vernieuwen mensen hun tuin en stellen ze voor dat jij hun oude klinkers kunt komen afhalen, in ruil voor de uitbraak ervan. Soms hoef je voor deze tweedehands bouwmaterialen zelfs niks te betalen. Omdat jij aanbiedt om te uit te breken bespaar je de vorige eigenaar zelfs kosten. Niemand zal zien dat jij je nieuwe terras of oprit hebt aangelegd met gebruikte bouwmaterialen! Buitentegels gaan jarenlang mee en kunnen er perfect als nieuw uitzien in een nieuwe omgeving! Of misschien ga je net op zoek naar de vintage look die oude bouwmaterialen kunnen bieden!

Dakpannen bij de vleet

Bij hergebruik bouwmaterialen vind je ook heel vaak dakpannen terug. Misschien zal je nooit de volledige hoeveelheid terugvinden die je nodig hebt voor je volledige huis. Maar een tuinhuis of garage kan zeker met tweedehands bouwmaterialen worden opgetrokken. Naast dakpannen zijn loten bakstenen ook makkelijk op de kop te tikken op websites voor gebruikte bouwmaterialen. Ideaal voor kleinere projecten in en rond het huis.

Beton in overloed

Beton, zowel in de vorm van zakken beton of platen, betongruis,… is er in overvloed te vinden bij hergebruik bouwmaterialen. Moet je nog een plateautje gieten en zoek je betongruis voor de versteviging ervan? Koop dit niet nieuw, tweedehands kun je dit net zo goed terugvinden, vaak zelfs gratis. Wie zoekt die vindt, zeker als het aankomt op tweedehands bouwmaterialen is er een zeer breed aanbod via online of papieren kanalen.

Besluit

Oude bouwmaterialen hebben een charme, zijn duurzaam én vaak heel goedkoop tot zelfs helemaal gratis. Zit jij met een strak budget, dan loont het absoluut de moeite om de lokale zoekertjes of tweedehandssites op het internet af te zoeken. Gebruikte bouwmaterialen zijn er sowieso steeds bij de vleet!