Duurzaam leven 6tlpzd  

Tips voor duurzaamheid in de keuken

Wil je jouw keuken verduurzamen? Dat kan al heel eenvoudig. Wanneer je bewuster omgaat met jouw keukenapparatuur en zorgvuldig omgaat met water en licht heb je al gauw een duurzame keuken. Wij hebben alle tips voor een duurzaamheid in de keuken op een rijtje gezet.

Lichten in de keuken

Om de duurzaamheid in de keuken te garanderen en zelf te genieten van een lagere energierekening, kun je het beste kiezen voor ledverlichting. Deze lampen gaan veel langer mee en verbruiken minder energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee! Door voor duurzame lichten in de keuken te kiezen, geef je jouw keuken direct een duurzame uitstraling.

Ook is het een tip om een timer aan te sluiten op de keukenverlichting. Ben je alleen ’s avonds rond etenstijd in de keuken? Laat dan de timer de lichten in de keuken automatisch aan en uit doen. Zo verspil je geen stroom .

Duurzame vaatwasser

Het is zo fijn om alle vieze vaat direct in de vaatwasser te kunnen zetten. Maar zo duurzaam zijn de meeste vaatwassers helaas niet. Wel heeft (bijna) iedere vaatwasser een ‘eco’ stand. Deze stand verbruikt minder energie! Het is ook raadzaam om een aparte fles vaatwasmiddel voor de vaatwasser aan te schaffen dan losse blokjes. Dit scheelt een hoop plastic en is beter voor het milieu.

Afval scheiden

Duurzaamheid in de keuken begint met het scheiden van afval. Het is heel eenvoudig! Maak of koop aparte afvalbakken voor groen afval, papier en karton, plastic, blik en glas. Veel gemeenten verduurzamen en halen het gescheiden afval gewoon op!

De juiste temperatuur

Wanneer je jouw koelkast of vriezer op een verkeerde temperatuur hebt staan, verbruikt deze veel meer energie dan nodig. De temperatuur van een koelkast hoeft maar 3 tot 5 graden te zijn. Een vriezer hoeft niet kouder te zijn dan -15 of -18 graden.

Verduurzamen is heel eenvoudig. Wanneer je bewust omgaat met jouw omgeving draag je bij aan een betere wereld. Start vandaag nog met het verbeteren van de duurzaamheid van de keuken.