energie besparen in huurwoning
Duurzaam leven Hergebruik in huis Rogier  

Tips om energie te besparen in een huurwoning

Woon je in een huurwoning? Dan ben je vast op zoek naar manieren om energie te besparen, want ook dat zal een invloed hebben op de kostprijs die je betaalt voor je woonst. Vaak is energie besparen in je woning veel vanzelfsprekender dan je denkt – en in veel gevallen moet je er zelfs niet voor betalen. Hieronder vind je enkele handige tips om je huurwoning snel en gemakkelijk energiezuiniger te maken!

De beste tips om kosten te besparen in een huurwoning

Eigenlijk is energie besparen in een gehuurde woning gelijk aan energie besparen in je eigen huis. Enkele goede tips geven je de mogelijkheid om wat van je maandelijkse energiekosten af te trekken:

1. Wees zuinig met de verwarming

Eerst en vooral kan je energie besparen in je huurwoning door voorzichtig te zijn met de verwarming. Een goed idee is om enkel ruimtes waar je vaak bent, meer te verwarmen. De slaapkamer is bijvoorbeeld niet zo belangrijk en het is juist beter om te slapen in een iets koelere ruimte. Daarbij kan je radiatorfolie achter de verwarming hangen, zodat er minder warmte verloren gaat en je de radiator dus ook minder hoog moet zetten.

energie besparen verwarming

2. Energie besparen in de badkamer

Als er één ruimte is waar doorgaans veel energie en warm water worden gebruikt, dan is het de badkamer. Een douche of bad nemen heeft al snel een negatieve invloed op de kosten van je maandelijkse energie. Dit kan je echter beperken door minder vaak te douchen. Een andere goede manier is investeren in een besparende douchekop en een thermostaatkraan. Beide hulpmiddelen zullen een positieve invloed hebben op je maandelijkse energierekening!

3. Het zit ‘m in de details

Ten slotte mag het belang van de kleine gewoontes niet onderschat worden als het gaat om energie besparen. Zuinig en duurzaam wonen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: je water in de keuken opwarmen met een waterkoker in plaats van de heerwaterkraan te gebruiken, koken met het deksel op de pan en stekkers uit apparatuur halen dat je niet nodig hebt, het zijn allemaal goede tips om energie te besparen in je huurwoning.

Bovenstaande tips om kosten te besparen in een huurwoning maken zuinig en duurzaam wonen meteen een stuk gemakkelijker. Energie besparen in je huurwoning hoeft niet ingewikkeld te zijn. Enkele eenvoudige veranderingen in de manier waarop je met verwarming, keukenapparatuur en andere voorzieningen omgaat, maken al een groot