Duurzaam leven Marco  

Een teak loungeset is een duurzame keuze

Als u voor duurzaamheid en een beter milieu staat, heeft dat effect op de keuzes die u maakt en op uw aankopen. Schaft u bijvoorbeeld kleding, levensmiddelen, een auto of (tuin)meubilair aan, dan let u extra goed op hoe de producten tot stand gekomen zijn. Is er sprake van een duurzaam productieproces en zijn de gebruikte grondstoffen voldoende milieuvriendelijk?

Bijvoorbeeld uw tuin inrichten met milieuvriendelijke tuinmeubels kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dan is teak de ideale oplossing! Wie duurzame tuinmeubelen zoekt maakt een uitstekende keuze met een teak loungeset. Met teak kiest u verstandig, want teak meubelen zijn zeer goed bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. Daardoor gaan ze relatief gezien veel langer mee dan standaard tuinmeubilair van hout.

Wat is teak?

Teak is een houtsoort afkomstig uit Indonesië. Daar groeit in moessonwouden de zogeheten teakboom (tectona grandis). De teakbomen kunnen tot wel 40 meter hoog kan worden. Omdat de Indonesische wouden afwisselend droog of nat zijn en de temperatuur schommelt, is teakhout uitstekend bestand tegen allerlei weersinvloeden. Teak is dan ook een duurzame houtsoort die lang meegaat.

teak loungeset

Nog meer voordelen van teak tuinmeubels

Teak loungesets hebben, naast hun weersbestendigheid en duurzaamheid, nog meer voordelen. Zo is teak gemakkelijk te onderhouden. Verder is het materiaal nagenoeg onslijtbaar door de dichte nerven en het uiterst hoge oliegehalte van teak. Ook heeft het teakmateriaal een warme, luxueuze uitstraling en krijgt het na verloop van tijd – onder invloed van het wisselende weer – een mooie grijze uitstraling.

Een laatste grote voordeel van teak is de tuinsets van dit materiaal in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Heeft u een groot gezin of familie, of heeft u een omvangrijke vriendenkring? Dan is het verstandig om te kiezen voor een groot teak tuinset, bijvoorbeeld een 8 persoons tuinset. Met een 8 persoons tuinset kunt u in de lente en zomer heerlijk buiten zitten. En onder het genot van een drankje en hapje genieten van uw tuin, het lekkere weer en de gezelligheid van familie en/of vrienden. Relaxter kan het haast niet toch?!

Laat u verrassen!

Aarzel niet langer als u ook in uw tuin milieubewust en verantwoord wilt leven. Kijk eens rond op het internet – het aanbod is groot genoeg -, naar alle mogelijkheden die een teak tuinset of teak loungeset te bieden heeft. En laat u verrassen door het ruime assortiment teak meubelen en de duurzame kwaliteit van dit type tuinmeubilair!