reizen met de trein
Duurzaam leven Rogier  

Reizen met het vliegtuig versus reizen met de trein

Als je op vakantie graag, kun je kiezen uit diverse transportmethoden. Zo kun je met de eigen auto gaan, het vliegtuig pakken of de trein. Met name de laatste twee opties worden steeds vaker gekozen. Maar wat is er nu slimmer: met de trein of met het vliegtuig op vakantie gaan? Op womenstuff.nl, een vrouwenblog voor reisinspiratie, kun je veel ideeën voor vakanties vinden en tips over hoe je slim en efficiënt kunt reizen. Uit dit inspirerende blog voor vrouwen hebben we de nodige informatie gehaald om de trein en het vliegtuig als vervoersmiddel onderling goed te kunnen vergelijken. Dit inspirerende blog voor vrouwen bevat naast reistips ook veel tips over carrière maken, woninginrichting, kledingstijl, et cetera. Een tip. Maar laten we ons nu focussen op vliegen en treinreizen als vervoersmethoden. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze soorten vervoer.

Reizen per vliegtuig: de voordelen en nadelen

Een van de grootste voordelen van het vliegtuig pakken, zo valt te lezen op menig vrouwenblog voor reisinspiratie, is het kunnen bezoeken van verre locaties in een relatief korte tijd. Met het vliegtuig ben je binnen enkele uren in bijvoorbeeld Spanje. Een reis die met de trein als snel stukken langer duurt. Verder is een interessant voordele van vliegen dat dit voordelig kan. Vliegtickets naar grote Europese steden zijn vaak al voor enkel tientallen euro’s beschikbaar. Maar los van deze voordelen heeft vliegen ook veel nadelen. Zo is het op vliegtuigen vaak een stressboel, zit je met lange wachttijden door douanes en bagage checkpoints en kun je al snel vertraging oplopen. En… vliegtuigen zijn erg milieubelastend.

De trein nemen als alternatief

De trein is tegenwoordig een prima alternatief voor het vliegtuig. Zeker in Europa kun je met TGV’s en sneltreinen snel op de gewenste locatie komen. Treintickets zijn daarnaast steeds voordeliger geworden en vaak niet duurder dan vliegtickets, zeker niet als je gebruikmaakt van kortingsacties en voordeelkaarten voor kinderen en/of senioren. Prettig aan reizen per trein is ook dat je meer bagage mee kunt nemen dan met het vliegtuig. Ook de zitplekken zijn vaak comfortabeler dan als je gaat voor vliegen. Kortom: wil je voordelig en comfortabel reizen, dan kun je gerust de trein pakken tegenwoordig!