luifel
Duurzaam wonen Overig 6tlpzd  

Onze ultieme blog voor het kopen van tuinluifels en screens

Een tuin luifel is de perfecte manier om het meeste uit de buitenruimte te halen, en er zijn talloze kleuren, patronen en stijlen om uit te kiezen die bij je huis passen. Een inschuifbaar tuin luifel is ideaal om meer controle te hebben over de elementen, of het nu zonnig is of regent. Met screens zonwering, eigenlijk verticale screens, creëer je privacy en zorg je in de zomer voor een koel huis en houd je de warmte in de winter binnen.

Misschien wil je een plek waar je comfortabel familie en vrienden kunt ontvangen, of wil je gewoon, ongeacht het weer, van jouw tuin kunnen genieten. Een screen of luifel zorgt het hele jaar door voor schaduw en bescherming. Het is ook een mooi esthetisch kenmerk van je huis, het voegt kleur en stijl toe aan je tuin en is tegelijkertijd praktisch.

Waar aan te denken?

Het kiezen van de juiste tuin luifel vereist wat onderzoek en nadenken om ervoor te zorgen dat de luifel die je koopt geschikt is voor jouw ruimte. Enkele overwegingen om te maken zijn:

Hoek

De hoek van het tuinscherm lijkt misschien een triviaal kenmerk, maar het is belangrijk voor de prestaties van het scherm. Als jouw ramen naar het oosten of westen gericht zijn, raden we aan dat de hoek tussen 65% en 75% ligt voor het beste resultaat. Als jouw ramen op het zuiden zijn gericht, kan de hoek minder zijn, tussen 45% en 65%, omdat je niet zoveel bescherming tegen de zon nodig hebt.

Maat

Het doel van de luifel en de totale grootte van de ruimte bepalen de maat van de luifel die je nodig hebt. Een kleinere luifel is perfect als decoratief element, terwijl een grotere luifel zorgt voor een uitstekende bescherming tegen de zon en meer schaduw voor jouw tuin of terras.

Zijpanelen

Als je het uiterlijk en de structuur van de luifel wilt veranderen, zijn zijpanelen de ideale manier om een ​​unieke look te creëren en tegelijkertijd extra bescherming tegen de zon te bieden.

Verticale Luifels

Tuin luifels zijn niet alleen verkrijgbaar als overkapping, maar je kunt ook verticale luifels kopen die voor ramen hangen, aan de buitenkant, en controle hebben over de temperatuur en verlichting in jouw huis. 

Materialen

Je wil natuurlijk dat jouw screen lang meegaat, dus duurzaamheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als je de juiste materialen kiest, kan een goede kwaliteit luifel ruim 10 jaar meegaan. Synthetische stoffen kunnen een goede keuze zijn in vergelijking met natuurlijke stoffen, omdat ze beter bestand zijn tegen vlekken en minder snel verkleuren.

Het type luifel dat je kiest, is een belangrijke factor om te overwegen. Intrekbare of oprolbare luifels bieden meer controle, voor maximaal natuurlijk licht in de winter of meer schaduw in de zomer, en ze zijn geweldig voor terrassen. Dit type luifel verstel je snel als hij niet in gebruik is en met motoren en schakelaars is het bedienen van de luifel eenvoudig. Geavanceerde intelligente luifels hebben ook handige sensoren die reageren op zonlicht of wind, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het verplaatsen van de luifel als het weer verandert.

Iets om in gedachten te houden bij inschuifbare luifels is dat ze niet zijn ontworpen om zware regenval of harde wind te weerstaan, dus je moet ze intrekken als het slecht weer is om ervoor te zorgen dat ze niet beschadigd raken!