Hoe krijg je groene aanslag van je tuintegels
Duurzaam wonen Tuinieren 6tlpzd  

Groene aanslag op tuintegels verwijderen

De zomer nadert en dan wil je dat je tuin er goed bij ligt. Het kan voorkomen dat je in de winter weinig aandacht hebt besteed aan je tuin en tuinieren, waardoor er groene aanslag op de tuintegels is ontstaan. Hoe kun je deze het beste verwijderen en wat is het beste middel tegen groene aanslag? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden, zodat je direct aan de slag kunt gaan met het klaarmaken van je tuin voor de zomer.

Hoe krijg je groene aanslag van je tuintegels?

Groene aanslag ontstaat doorgaans door de groei van mos, algen of schimmels op de tegels. Dit kan er onverzorgd uit zien. Er zijn verschillende methoden om de aanslag te verwijderen. Vaak wordt er een hogedrukreiniger gebruikt. Met een hogedrukreiniger kun je hardnekkige aanslag verwijderen. Let wel op de drukinstellingen om beschadiging van de tegels te voorkomen. Een ander alternatief is bijvoorbeeld schrobben met een spons of het gebruiken van schoonmaakazijn.

Water en borstelen ook een optie

Voordat je aan de slag gaat met het gebruiken van onderstaande methodes is het goed om eerst te proberen groene aanslag te verwijderen met water en een borstel. In veel situaties is het mogelijk om eenvoudig met een borstel groene aanslag te verwijderen. Hierdoor hoef je geen producten te gebruiken. Echter, als je wilt dat groene aanslag niet terugkomt, is het wel raadzaam om onderstaande methodes toe te passen.

Wat is het beste middel tegen groene aanslag?

Naast het gebruik van een hogedrukreiniger, kun je ook kiezen voor schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een effectief middel tegen groene aanslag. Meng de azijn met water en breng dit aan op de tegels. Laat het even inwerken voordat je het afspoelt met water. Azijn is vooral effectief tegen algen en mossen en is dus een goede keuze voor het verwijderen van groene aanslag op je tuintegels met schoonmaakazijn. Dit product kun je online eenvoudig aanschaffen waardoor je binnen no-time kunt starten met het ontgroenen van je tuintegels.

Welke periode groene aanslag verwijderen

Het is raadzaam om in de lente of de herfst te beginnen met het verwijderen van groene aanslag. Deze periodes zijn ideaal omdat de temperaturen vaak mild zijn, wat het prettiger maakt om in de tuin te werken. Bovendien groeien mossen en algen in deze tijd van het jaar minder snel terug. Ook valt er relatief weinig regen. Minder regen vermindert de kans dat de aanslag snel terugkeert.

Het inschakelen van een specialist

Wil je graag de groene aanslag op je tuintegels verwijderen, maar ben je niet in staat dit zelf te doen? Dan is het raadzaam om een hovenier in te huren. Een hovenier heeft jarenlange ervaring en weet precies welke methoden en middelen het beste werken om de aanslag te verwijderen. Daarnaast kan hij ook aan de slag gaan ervoor te zorgen dat groene aanslag in de toekomst niet snel meer terug kan komen.