Duurzaam wonen Duurzame energie 6tlpzd  

De mogelijkheden voor het kopen of huren van zonnepanelen in een stad als Eindhoven

Steeds meer mensen zien toekomst in zonnepanelen en in Eindhoven is dat beslist niet anders. Deze stad staat natuurlijk bekend om zijn licht en zijn lampen, waarvoor uiteraard energie nodig is. Zonnepanelen zijn een fantastisch en duurzaam alternatief voor fossiele energie en ze zijn ook nog eens ontzettend eenvoudig te gebruiken. Tel daar nog eens bij op dat ze tegenwoordig steeds betaalbaarder worden en je snapt direct waarom zonnepanelen in Eindhoven ook voor jou de ideale keuze zijn. Twijfel je nog over de aanschaf van je eigen gloednieuwe panelen? Dan is het goed om te weten dat je een ruime keuze hebt. Zo kun je de panelen kopen of huren. Op die manier zijn ze beschikbaar voor vrijwel iedereen, ongeacht je budget. Nu hoef je alleen nog maar te bedenken waar je de zonnepanelen wilt plaatsen.

Huren of kopen: waar kies je voor?

Veel mensen hebben het idee dat zonnepanelen in Eindhoven alleen zijn weggelegd voor vermogende huizenbezitters, maar dit is beslist niet waar. Inmiddels kun je bij diverse aanbieders terecht voor zowel het kopen als het huren van hoogwaardige zonnepanelen. Neem bijvoorbeeld Otovo. Hier koop je al een set van zes standaard zonnepanelen voor € 9.700. Voor een paar honderd euro meer heb je overigens al zes premium panelen, die nog meer energie opwekken. Hoe meer panelen je koopt, hoe meer korting je ontvangt. Kun je de aanschaf van zonnepanelen niet in één keer zelf financieren of heb je simpelweg geen zin om je spaargeld ervoor te gebruiken? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om ze te huren. Dit kan al vanaf zo’n € 40 per maand. Hiervoor heb je zes standaard of premium panelen. Verwacht je veel meer energie te gebruiken? Kies dan liever voor een set van twaalf panelen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kost dit net iets meer of iets minder dan € 60 per maand.

Combineer je zonnepanelen met een thuisbatterij

Of je nu je nieuwe zonnepanelen gaat kopen of huren, het is altijd een goed idee om ze te combineren met een thuisbatterij. We horen de laatste tijd steeds meer wisselende berichten over de salderingsregeling en verschillende energiemaatschappijen laten je tegenwoordig juist betalen als je van je overtollige energie af wilt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Met een thuisbatterij kun je de stroom die je overdag opwekt zelfs ’s avonds gebruiken. Bovendien voorkomt dit zogeheten net congestie: een overbelasting van het stroomnet. Wil je meer weten over het huren of kopen van zonnepanelen en een thuisbatterij in Eindhoven? Kijk dan eens op Otovo, de marktplaats voor zonnepanelen en duurzame hardware.