Duurzaam leven Rogier  

Duurzame apps, voor een beter leven!

Wil jij ook bewuster en duurzamer leven maar lukt dat niet altijd? Soms is het handig om een steuntje in de rug te hebben. Groene en duurzame apps kunnen je een handje helpen om duurzamer te gaan leven. Wij hebben de leukste en handigste apps voor een duurzaam leven op een rijtje gezet. Lees gauw verder en installeer deze duurzame applicaties voor een bewuster en duurzamer leven.

De viswijzer

Sta je bij de visboer of bij het visafdeling in de supermarkt en weet je niet precies wat het juiste keurmerk is? Dan kan de viswijzer goed van pas komen. De viswijzer is een groen app die jou kan helpen om de meest verantwoorde keuze te maken. Deze app geeft per vis of schaaldier aan wat de beste keuze is. De app laat zien wat welk keurmerk betekent en geeft vervolgens een opsomming van de beste opties aan. Zo geniet jij altijd van een lekkere en duurzame vis.

Rank a Brand

Een andere duurzame applicatie is Rank a Brand. Voordat je een nieuw truitje aanschaft is het aan te raden om even het merk op te zoeken in deze app. Deze app rankt alle bekende merken en laat zien welke merken verantwoord zijn en welke merken een no-go zijn op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier maak je altijd een bewuste keuze voor de beste merken.

De afvalscheidingswijzer

Met het scheiden van afval kun je het milieu goed helpen. Het is een persoonlijke aanpak dat veel goeds voortbrengt. Met de afvalscheidingswijzer kun je eenvoudig inzien wat onder welk soort afval valt. Wil je een blikje weggooien, maar weet je niet tot welk afval het behoort? Zoek dat dan eenvoudig op via de afvalscheidingswijzer.

Love Food Hate Waste

Duurzame apps die je inspireren om minder eten weg te gooien? Love Food Hate Waste is hier een voorbeeld van. Deze Engelstalige app biedt je enorm veel mogelijkheden voor recepten met restjes voedsel. Typ jouw restproduct in en een overzicht aan heerlijke recepten staat op jouw scherm. Op deze manier hoef jij nooit meer iets weg te gooien en kun je producten vaker gebruiken.

Groene apps en duurzame apps kun jouw leven eenvoudig verbeteren. Iedereen wilt wel een beter milieu, maar de kennis en aanpak weten we vaak niet. Maak de verandering naar een duurzaam leven eenvoudig met handige groene apps. Deze duurzame applicaties helpen je betere keuzes te maken. Deze apps voor een duurzaam leven zijn bovendien allemaal gratis te downloaden.