Duurzaam leven 6tlpzd  

Dit moet je weten voordat je een refurbished iPhone koopt

Als je je mobiele telefoon bent kwijtgeraakt of kapot is gegaan, is een gloednieuwe vervanging niet goedkoop. Als je geld wilt besparen, kan het kopen van een refurbished iPhone een goede optie zijn. Maar wat is een refurbished iPhone precies en wat zijn de voor- en nadelen van het kopen ervan? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van refurbished iPhones, inclusief hoe je jezelf kunt beschermen als je besluit er een te kopen.

Wat is een refurbished iPhone?

Veel mensen denken dat ‘refurbished’ oud of tweedehands betekent, maar dat is niet het geval. Het is namelijk een telefoon die is opgeknapt. Een refurbished iPhone is meestal weer werkend gemaakt en te koop aangeboden voor een gereduceerde prijs. Het is gebruikelijk dat veel refurbished telefoons in perfecte staat verkeren, maar wel oppervlakkige onvolkomenheden hebben.

Moet je een opgeknapte iPhone kopen?

Als je overweegt een refurbished iPhone te kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn er een paar:

Prijs

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is natuurlijk de prijs. Zijn refurbished telefoons goedkoper dan hun gloednieuwe tegenhangers? Ja, dat zijn ze zeker! De prijs ligt veel lager, zeker als je een iets ouder model kiest, zoals de iPhone 11.

Krassen

Als je overweegt om een ​​refurbished telefoon te kopen, kun je wat kleine krasjes of vlekken verwachten. Gerenommeerde online verkopers zullen dergelijke informatie in de productbeschrijving vermelden. Als slijtage en andere vlekken iets zijn waar je je niet prettig bij voelt, kun je ook op zoek gaan naar een refurbished telefoon met nieuw glas en behuizing.

Accessoires

Een belangrijke factor bij het kopen van een refurbished iPhone is of je accessoires kunt vinden die je nodig hebt en die misschien niet bij je refurbished telefoon worden geleverd. Sommige tweedehands telefoons worden bijvoorbeeld verkocht zonder oplader. Dat betekent dat je mogelijk extra geld moet uitgeven om. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je ervoor zorgen dat de accessoires die u nodig hebt beschikbaar zijn.

Welke soorten refurbished iPhones kun je vinden?

Wij raden aan om niet voor een oudere telefoon te gaan dan de iPhone 8, aangezien oudere modellen niet in staat zullen zijn om de meest recente versie van iOS te gebruiken, de software waarop iPhones draaien. Met oudere iPhones/oudere versies van iOS riskeer je minder stabiliteit, minder functionaliteit en veel minder veiligheid.

Dit moet je weten voordat je een refurbished iPhone koopt

Zorg ervoor dat de verkoper retourneert, zodat als je niet tevreden bent, de telefoon teruggestuurd kan worden! Wat een goede refurbished telefoon onderscheidt van de rest is de garantie. Een garantie beschermt je niet alleen voor het geval de telefoon defect is, maar geeft je ook de tijd om de telefoon te testen.

Koop alleen bij gerenommeerde verkopers

Als je ervoor kiest om een ​​refurbished telefoon te kopen, zorg er dan voor dat je alleen koopt bij verkopers met een hoge verkopersbeoordeling. Zodra je de telefoon hebt ontvangen, zijn er enkele tests die je moet uitvoeren om te controleren of deze goed werkt. Zogenaamde telefoon tester-apps voeren diagnostische gegevens uit van het apparaat. 

Duurzaam leven kan op allerlei manieren doorgevoerd worden en het kopen van gebruikte producten, zoals een refurbished iPhone, is er een van. Vergeet als laatste niet dat een refurbished telefoon niet defect hoeft te zijn geweest. Mensen kunnen telefoons retourneren omdat ze de kleur niet mooi vinden of ze inruilen voor nieuwe. En ja, soms worden ze teruggestuurd omdat ze defect zijn. De winkelier of fabrikant repareert de telefoon dan en voert diagnostische tests uit om te controleren of deze naar behoren werkt. Hoewel veel refurbished telefoons niet in de originele doos of verpakking van de fabrikant worden verzonden, worden ze soms geleverd met de standaard accessoires alsof ze nieuw zijn!