Buffelleren fauteuil
Duurzaam leven 6tlpzd  

De woontrends van 2020: Duurzaamheid en natuurlijke materialen

We leven steeds duurzamer. We nemen maatregelen om ons huis te verduurzamen door de aanschaf van zonnepanelen, betere isolatie en het gebruiken van natuurlijke materialen. In de woontrends van 2020 zien dit ook terug. Interieurs met natuurlijke kleuren en materialen zijn helemaal van nu! Door een aantal veranderingen aan te brengen, kun je in je interieur eenvoudig op deze trends inspelen. Hoe je dat doet? Wij leggen het je uit.

Koop bewust en goede kwaliteit

Duurzaamheid begint met bewust kopen en kiezen voor verantwoorde producten. Zorg dat je kiest voor goede kwaliteit Je hoeft je niet beperkt te voelen wanneer je duurzame meubels gaat uitzoeken voor je huis. Er is veel mogelijk qua stijl, materiaalgebruik en ontwerp. Neem eens een kijkje bij Station7.nl en ga voor een duurzame eettafel van gerecycled eikenhout of een buffelleren eetkamerstoel.

Duurzaam materiaal

De trend van duurzaam en milieubewust wonen zorgt ervoor dat we zeker op materiaal gebied andere keuzes maken. Het is belangrijk dat meubels gemaakt worden van materiaal dat lang meegaat en dus tegen een stootje kan. Massaproductie is uit, en aandacht voor ambachtelijke meubels staat centraal in onze woning. Je wilt namelijk wel lang kunnen genieten van jouw nieuwe meubels, dus de kwaliteit moet goed zijn. Bij de aanschaf van meubels willen we weten waar ze vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Ook willen we weten of de materialen waarvan ze gemaakt zijn milieuvriendelijke materialen zijn. Vroeger werden natuurlijke materialen verborgen onder een likje verf en werden alle materialen gepolijst. Natuurlijk materiaal heeft van zichzelf heel veel charme. De nerven in het eikenhout van die eeuwenoude boom wil je toch terug blijven zien in je tafel of je stoel? Het laat juist de vergankelijkheid en de puurheid van het materiaal zien.

Natuurlijke materiaal in verschillende woonstijlen

Natuurlijke materialen zien we al een aantal jaar steeds meer terugkomen in onze interieurs. Hout, marmer, jute, leer: allemaal zijn het mooie materialen die goed combineren in diverse woonstijlen. Scandinavische interieurs zijn bijvoorbeeld heel herkenbaar door het gebruik van veel licht gekleurd hout. Wil je liever een industriële woonstijl? Kies dan voor robuuste meubels .van eikenhout en leer, zoals een eikenhouten tafel met nerven gecombineerd met cognac leren eetkamerstoelen. Wist je dat eco-leer ook helemaal in is tegenwoordig? Het is een goed duurzaam alternatief voor andere woonstoffen. Eco-leer bestaat uit zowel echt leer als stof en blijft langer mooi dan de meeste andere stofsoorten. 

Eikenhouten tafel

Natuurtinten 

Bij het gebruik van natuurlijke materialen hoort ook een kleurenpalet met aardentinten. Kies voor een kleurenpalet met lichte kleuren, zoals grijs of olijfgroen of ga voor robuuste roodbruin of bruine tinten. Natuurlijk mogen ook grote groene planten binnen in huis niet ontbreken! Hiermee creëer je meer nog meer warmte en levendigheid in jouw interieur. Wil je advies over hoe je deze trend kunt toepassen in jouw interieur? Bij Station7 kun je vrijblijvend een (online) interieuradvies gesprek aanvragen. Hier krijg je de juiste tips, speciaal afgestemd op jouw wensen en interieur.