bamboe toilet papier
Duurzaam leven 6tlpzd  

De voordelen van bamboe wc papier

Als je bamboe alleen kent van panda’s die erop kauwen, dan hebben we nieuws voor je: het is namelijk ook de perfecte bron voor toiletpapier. Vraag je je misschien af ​​wat bamboe toiletpapier precies is en wat de voordelen van bamboe wc papier zijn? Lees dan snel verder!

Wat is bamboe toiletpapier?

Bamboe toiletpapier gebruikt ’s werelds snelst groeiende plant om een ​​duurzamer, milieuvriendelijker en huidvriendelijker toiletpapier te creëren in vergelijking met traditioneel toiletpapier dat meestal gemaakt is van boompulp of gerecycled materiaal.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van bamboe toiletpapier?

Niet geheel onverwacht staat zachtheid bovenaan op de wensenlijst voor toiletpapier. Hoewel gerecycled wc papier zacht en absorberend is, heeft bamboe toiletpapier, zoals bamboi wc papier, nog andere voordelen voor de huid, waaronder antibacterieel, schimmelwerend, geurbestendig en super absorberend. En voor degenen die willen weten hoe het zich verhoudt tot premium tissue producten: het is net zo luxueus zacht.

Met behulp van ’s werelds snelst groeiende plant, is het geen verrassing dat bamboe wc papier zeer hernieuwbaar en duurzaam is. Bamboe groeit maar liefst 30 keer sneller dan andere bomen, wat goed is om te weten, aangezien elke dag ongeveer 270.000 bomen over de hele wereld door de riolering worden gespoeld of als afval eindigen. Bamboe groeit tot een meter per dag en kan elk jaar geoogst worden. Het materiaal uit FSC-gecertificeerde bamboebossen is niet dezelfde soort bamboe die panda’s eten, dus maak je geen zorgen, de panda’s zullen zeker geen honger lijden!

Bamboe wc papier is 100% biologisch afbreekbaar, bevat het geen agressieve chemicaliën zoals BPA of ontinkting middelen die in het productieproces worden gebruikt. Bovendien produceert bamboe 35% meer zuurstof en neemt het 35% meer koolstof op dan bomen.

Bamboe bevat een antimicrobieel biologisch middel genaamd ‘kun’. Deze ‘Kun’ helpt bacteriën te verminderen die gedijen op het weefsel zelf en de menselijke huid. Op bomen gebaseerd of gerecycled toiletpapier heeft zoiets niet. Dus weefsel van 100% bamboe is puur, natuurlijk en huidvriendelijk.

Gerecycled toiletpapier: een mix van kantoorpapier en kranten

Het maken van gerecycled toiletpapier is een proces dat uit meerdere stappen bestaat. Het is vergelijkbaar met conventioneel toiletpapier gemaakt van gekapte bomen, maar gebruikt in plaats daarvan gerecycled papier. Dit gerecyclede papier wordt in een bak met lauw water gedumpt en vormt pulp. Om eventuele inkt te verwijderen, wordt er lucht in de pulp gespoten. De inkt stijgt als schuim naar boven en het schuim wordt van het oppervlak afgeschept.

De pulp wordt gebleekt en vervolgens door enorme rollen gestuurd om het water eruit te persen. De pulp wordt gesneden en op een groot, plat oppervlak gelegd om te drogen. Het droge papier is nu klaar om het absorptievermogen en de sterkte te verbeteren en wordt vervolgens op grote rollen gerold. Het gerecycleerde toiletpapier wordt op lange kartonnen kokers gerold en versneden tot de rollen die je in je badkamer ziet.

Bamboe toiletpapier is gemaakt van… bamboe

Het maken van toiletpapier van bamboe is vergelijkbaar met het proces voor het maken van ‘gewoon’ wc papier, alleen is bamboe de eerste grondstof. De bamboe wordt in kleine stukjes gehakt en met een mengsel van warmte en water tot pulp gemaakt (geen chemicaliën worden gebruikt!). Het wordt vervolgens gewassen en gebleekt met behulp van waterstofperoxide of chloorvrije methoden. Daarna is het proces vergelijkbaar met nieuw en gerecycled toiletpapier, behalve dat er dus tijdens het proces geen chemische stoffen hoeven te worden gebruikt. Goed voor jou en voor de planeet!