kunststof kozijnen
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Alles wat je moet weten over het onderhoud en repareren van kunststof kozijnen

Het beschadigen van een kunststof kozijn kan iedereen gebeuren. Een van de meest voorkomende oorzaken is het per ongeluk laten vallen van iets op het kozijn of het leunen van de ladder ertegen. Wanneer dit gebeurt, zullen de meeste mensen het eerst denken aan het vervangen van het raamkozijn in plaats van een kunststof kozijn reparatie, maar een dergelijke reparatie is veel eenvoudiger dan het lijkt. Het beste kun je dit door een professional laten doen, maar eventueel kan het ook zelf.

Kunststof kozijnen zijn een populaire optie geworden, het biedt veel voordelen in vergelijking met andere alternatieven zoals aluminium, hout en hardhout kozijnen. PVC-kozijnen gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden, daarnaast kent het vele andere voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Duurzaamheid van kunststof kozijnen

UPVC-materialen worden niet gemakkelijk afgebroken in vergelijking met andere raamkozijn materialen. Hierdoor gaan de kozijnen stukken langer mee dan andere materialen, waardoor het door de lange termijn een duurzame vorm van bouwen is. 

Aantrekkelijkheid van kunststof kozijnen

Nieuwe kunststof kozijnen zullen potentiële kopers aanspreken en kunnen zelfs de waarde van uw woning verhogen.

Lage kosten van kunststof kozijnen

In vergelijking met andere soorten raamkozijnen zoals hout, is kunststof een goedkopere optie.

Veiligheid van kunststof kozijnen 

Kunststof kozijnen zijn zeer veilig vanwege de hardheid van het materiaal, waardoor ze de op één na beste optie zijn, na aluminium.

Isolatie van kunststof kozijnen

Als het op isolatie aankomt, worden kunststof kozijnen beschouwd als de best beschikbare optie vanwege hun vermogen om de warmte binnen te houden en het geluid buiten te houden.

Milieuvriendelijk van kunststof kozijnen 

Omdat UPVC-ramen zijn gemaakt van recyclebare materialen, zijn ze ook milieuvriendelijk.

Waarom je kunststof kozijnen niet zou moeten vervangen

Kunststof kozijn reparatie is kosteneffectief, eenvoudig en kan tegen aanzienlijk lage kosten worden uitgevoerd. Het vervangen van een dergelijk kozijn kost meer tijd en de kosten zijn aanzienlijk hoger. De enige echt moeilijkheid bij een dergelijke reparatie is een kleur match maken. als het kozijn gebroken wit is, dan kan een reparatie makkelijk worden uitgevoerd, zonder dat deze zichtbaar is. Bij andere kleuren zal de reparatie waarschijnlijk wel zichtbaar zijn en dus moet je je afvragen of je dat een probleem vindt of niet.

 Smeer de scharnieren regelmatig

Het is essentieel om elk bewegend onderdeel van de kunststof kozijnen goed gesmeerd te houden. De prestaties van jouw PVC kozijnen hangen af ​​van hoe goed je de onbedekte metalen onderdelen onderhoudt. WD-40 werkt goed om de scharnieren gesmeerd te houden. Hoewel moderne deuren en ramen zelden verroeste scharnieren krijgen, doet de WD-40 geweldig werk om roest te verwijderen mocht het toch ooit verschijnen.

Reiniging van het raamkozijn

Het is aan te raden om de kunststof kozijnen twee keer per jaar te reinigen. Begin met het openen van de ramen en gebruik een oude verfkwast om vuil, spinnenwebben en stof weg te borstelen. Verwijder ze vervolgens helemaal met behulp van de slang op een stofzuiger.

Veeg de raamkozijnen daarna af ​​met een zachte witte doek die is gedrenkt in een mengsel van warm water en vloeibare zeep. Besteed meer aandacht aan de hoeken waar het buitenframe het raam binnen houdt.

Zorg ervoor dat je geen gekleurde doek gebruikt om te voorkomen dat er verfvlekken op het plastic venster komen. Probeer ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, sponzen, schurende doeken of chemische reinigingsmiddelen te gebruiken. Gebruik voor hardnekkige vlekken een goed PVC-reinigingsmiddel. Het is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt of verfwinkel!