Duurzame energie Rogier  

Dakpannen met zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen op het dak was niet voor iedereen weggelegd. Soms heb je te maken met beeldbepalende woningen, monumenten of gewoon een mooi straatbeeld. Dat wil je niet ontsieren met grote zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen zijn niet alleen behoorlijk groot, ze zijn ook nog eens niet geschikt voor elk dak. Maar dat hoeft nu ook niet meer, want nu zijn er dakpannen met ingebouwde zonnepanelen. Deze dakpannen met zonnepanelen er in verwerkt veranderen het uiterlijk van je dak niet, sterker nog het huis wordt er alleen maar mooier op.

Dakpannen met zonnepanelen

Dakpannen met zonnepanelen erin verwerkt vallen niet op, geven het dak geen ander uiterlijk en doen wat ze moeten doen. Namelijk het huis beschermen tegen weersinvloeden. Daarbij komt nog dat deze dakpannen met zonnepanelen er in verwerkt je huis ook nog eens voorzien van stroom. In dat opzicht hebben deze dakpannen dus een dubbele functie. Een groot voordeel is ook dat het onderhouden van het dak een stuk makkelijker is als er geen zonnepanelen in de weg zitten. Een kapotte dakpan is daarbij ook nog eens een stukje goedkoper te vervangen dan een hele zonnepaneel.

Nieuw geïsoleerd jasje

Een groot voordeel van kiezen voor dakpannen met zonnepanelen erin verwerkt is dat het dak hiervoor vervangen wordt. Dat wil zeggen dat het huis eigenlijk een metamorfose krijgt en eens in de zoveel jaar moet je toch iemand naar je dak laten kijken. Want nieuwe, mooie en schone dakpannen met ingebouwde zonnepanelen op het dak frissen je huis echt op, zorgen ervoor dat er geen water binnenkomt en beschermen de rest van je huis. En dat terwijl dat eigenlijk niet eens het doel was. Want met dakpannen met zonnepanelen er in verwerkt hoop je natuurlijk je energie rekening omlaag te krijgen. Als dat dan ook nog eens lukt door het dak te vervangen en wellicht meteen te isoleren dan is dat pas echt mooi meegenomen.