Duurzame energie 6tlpzd  

CO2 uitstoot verminderen door bosgecompenseerd gas:

Bosgecompenseerd gas, wat is dat? Er wordt steeds vaker gekozen voor groene stroom én groen gas. Bosgecompenseerd gas wil zeggen dat het gas dat als bosgecompenseerd gas wordt verbruikt wordt gecompenseerd door de aanplant van bomen. Bosgecompenseerd gas wordt ook wel CO2 gecompenseerd gas genoemd.
Het gas wordt niet groen geproduceerd. In plaats daarvan worden er bomen aangeplant. Het CO2 dat bomen gebruiken wordt vervangen door zuurstof. Door groen gas te compenseren met de aanplant van bomen heeft dit ‘groene’ gas geen negatieve invloed op het klimaat. Bij Greenchoice worden de bomen aangeplant in eigen projecten én in projecten van samenwerkingspartners. Zo worden bossen beschermd, hersteld en wordt nieuw bos aangeplant. Greenchoice behoort hiermee tot één van de grootste bos beschermers van de wereld. Zolang wij nog gebruik moeten maken van ‘grijs’ aardgas is bosgecompenseerd aardgas een uitstekend alternatief waarmee het behoud klimaat wordt geholpen.

Wat is het verschil met het reguliere gas?

Gas, tegenwoordig ook wel grijs gas genoemd, is gewoon aardgas. Een deel van het aardgas dat wij gebruiken komt uit eigen land, met name uit Groningen. Een ander deel wordt uit het buitenland geïmporteerd. Omdat er veel grond problemen zijn in Groningen wordt de gaskraan daar steeds verder dichtgedraaid. Hierdoor moet er worden gekeken naar andere oplossingen als vervanging voor aardgas. Bosgecompenseerd gas is gewoon ‘grijs’ gas. Het verschil met het gewone ‘grijze’ aardgas is dat elke gebruikte m3 bosgecompenseerd gas wordt gecompenseerd door het plaatsen van bomen. 

Wat is het verschil tussen bosgecompenseerd gas én groen gas?

Bosgecompenseerd gas is géén groen gas. Groen gas wordt gewonnen uit duurzame bronnen zoals uit gft-afval. Koeienmest, rioolslib, bladeren of modder. Dit zijn allemaal organische materialen. Het winnen van gas uit deze organische materialen si erg duur en gebeurt nog lang niet op grote schaal. De huidige productie van het winnen van groen gas is zo laag dat maar weinig huishoudens hiervan gebruik kunnen maken. Het verschil; bosgecompenseerd gas is gewoon ‘grijs’ gas en groen gas wordt gewonnen uit organische materialen. 

Naast bosgecompenseerd gas is er ook groene stroom

Groene stroom wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals zon én wind. Bij Greenchoice wordt alle stroom duurzaam opgewekt. Zij maken géén gebruik bij het opwekken van stroom van nucleaire energie, aardolie of steenkool.

  • Windenergie bij Greenchoice komt voor 100% van Nederlandse windmolens. Deze windmolens staan op zee, bij agrariërs en in het eigen windmolenpark van Greenchoice aan het Hartelkanaal. In het windmolenpark van Greenchoice is bij de windmolens gebruik gemaakt van batterijen die windenergie kunnen opslaan. Hier gaat geen windenergie meer verloren!
  • Zonne-energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Wanneer je bij Greenchoice kiest voor zonne-energie is het niet noodzakelijk om zelf zonnepanelen te laten plaatsen. Maar je kunt natuurlijk zelf zonnepanelen op je dak (laten) plaatsen. Hiermee kun je zelf groene energie opwekken. Je kunt hiervoor UV zonnepanelen gebruiken die je aankoopt bij Greenchoice. Hiermee verminder je de CO2 uitstoot van jouw huis direct. 

Greenchoice wil dat alle energie duurzaam én dichtbij wordt geproduceerd. Door alle groene stroom op te wekken in Nederland wordt er minder energie verbruikt en dat is dan weer goed voor het klimaat.