chesterfield zetels
Duurzaam wonen Marco  

Chesterfield zetels

Chesterfield zetels zijn één van de meest bekende zetels wereldwijd. Dit dankzij hun klassieke uitstraling en de typische capitonnage met knopen. De Chesterfield zetels zijn te vinden in verschillende vormen en kleuren, zo vindt u er altijd één die past bij uw interieur.

Chesterfield zetels ogen niet enkel chique, ze zijn ook gezellig en comfortabel om in te zitten. Hieronder geven we meer uitleg waarom Chesterfield zetels een geweldige aanwinst zouden zijn voor u en uw interieur.

Het capitonnage patroon

Het kenmerkende aan een Chesterfield zetel is het patroon met knopen dat er heel Engels uit ziet. Dit wordt Capitonnage of in het nederlands capitonneren genoemd. Dit is een naaitechniek uit de 19de eeuw waarbij een stof of een stuk leer als bekleding op een vaste ondergrond wordt genaaid. Hierbij ontstaat er tussen de stof en ondergrond een kussentje dat gevuld wordt met schuim, watten of gedroogd gras. Het is een tijdloos design dat kan passen in vele interieurs.

U kan dit patroon ook terugvinden in muren en wanden, het zorgt namelijk goed voor geluidsisolatie. Het wordt ook toegepast bij kleding waarbij het de warmte kan bijhouden.

Past in elke woonstijl

Een Chesterfield zetel past niet enkel in een klassieke woonstijl maar is makkelijk te combineren en inzetbaar in verschillende interieurstijlen. Bijvoorbeeld in een industriële stijl, waar de Chesterfield zetel gecombineerd kan worden met een gietvloer, veel metaal en grijstinten die dan afgewerkt worden met kleurrijke accenten. U kan de zetel daarnaast perfect combineren in een landelijk interieur met veel houten meubels. Als afwerking kan u nog een mooi tapijt kiezen voor een warme sfeer in huis. 

Chesterfield zetels zijn niet enkel gepast om in de woonkamer te plaatsen, ze kunnen ook heel goed staan in kantoren en zijn ook vaak te zien in conceptwinkels. Kijk hier voor inspiratie van Chesterfield zetels.

Te vinden in verschillende modellen

U kan Chesterfield zetels in vele verschillende modellen vinden. Zo zijn er tweezits, driezits maar ook hoekzetels. Er is voor elke ruimte wel een gepaste Chesterfield zetel te vinden.

Een duurzame zetel

Een zetel is een grote aankoop waarbij u hoopt dat de zetel een lange tijd kan meegaan. In dit opzicht is een Chesterfield zetel een goede keuze omdat het leer zeer lang kan meegaan mits goed onderhoud. Hieronder geven we nog wat tips hoe u het leven van uw zetel kan verlengen.

Hoe reinigt u een Chesterfield zetel?

Na een langdurig gebruik van een leren Chesterfield zetel zal het strakke leer beginnen plooien. Dit is nu eenmaal een eigenschap van leer en maakt leer net mooi. Voor een langdurig mooie zetel, kan u uw Chesterfield makkelijk reinigen met de volgende stappen:

  1. Koop de juiste onderhoudsmiddelen voor uw leertype. Er zijn veel verschillende soorten leer, zoek dus naar de juiste producten voordat u begint met reinigen. De winkel waar u uw zetel aanschaft zal u daar met plezier bij helpen. 
  2. Begin met het stof en vuil te verwijderen. Ga met uw stofzuiger over de zetel en naast de kussens.
  3. Behandel uw zetel met de juiste producten en doe dit 4 tot 6 keer per jaar.

Om verkleuring van het leer te vermijden, raden we u ten slotte nog aan om de zetel niet rechtstreeks in het zonlicht te plaatsen, of niet te dicht tegen de verwarming.