warmte binnen houden
Duurzaam leven 6tlpzd  

3 tips om de warmte binnen te houden

Warmte in huis vasthouden is een verstandige zet

Het is al jarenlang een trend om zo voordelig mogelijk met het energieverbruik om te gaan. Een goede manier om dat te realiseren, is de warmte in huis goed vasthouden. Hierdoor bespaar je niet alleen flink wat geld op de energierekening. Maar tegelijk doe je ook iets goeds voor het milieu door de terugdringing van de CO2-uitstoot. De warmte binnen houden door maatregelen te nemen, is dan ook een verstandige zet. Maar hoe kun je het beste warmte binnen houden en jouw woning duurzaam verwarmen? Met onderstaande drie tips kun je hier snel me aan de slag!

1. Plaats overal dubbel of zelfs driedubbel glas
Een slimme manier om jouw huis duurzaam te verwarmen, is het plaatsen van dubbelglas, ook wel HR++-glas genoemd. Tegenwoordig bestaan er zelfs glasplaten die uit drie lagen bestaan en uw woning dus extra goed isoleren. Door het aanbrengen van dubbel glas in huis, zowel beneden als op de bovenverdieping(en), kun je als snel 250 tot 400 euro besparen. Combineer je het plaatsen van dubbel glas met andere maatregelen, denk aan spouwmuurisolatie, dan lopen de jaarlijkse financiële voordelen met enkele honderden euro’s nog verder op. Dat is nog eens duurzaam verwarmen!

2. Doe de gordijnen wat vaker dicht
De warmte binnen houden kan ook heel goed door ’s avonds, met name in de herfst- en wintermaanden, de gordijnen wat eerder dicht te doen. Hierdoor heb je als het ware een aanvullende beschermlaag – naast het isolatieglas – die ervoor zorgt dat de warmte beter in huis blijft en de kou buiten blijft. Deze maatregel kan al gauw tientallen euro’s per jaar opleveren, die je gewoon lekker in de eigen portemonnee kunt houden!

3. Maak gebruik van slimme thermostaten
Duurzaam verwarmen kun je ook eenvoudig doen door een slimme thermostaat aan te schaffen. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de kamertemperatuur automatisch ingesteld kan worden, de lichten op bepaalde tijden aan of uit gaan en je dus slim omgaat met het energieverbruik. Ook maakt een slimme thermostaat het mogelijk om kamers apart te stoken. Dit is handig, want je kunt dan ruimtes waar je niet of minder vaak aanwezig bent minder verwarmen. Uiteindelijk levert dit een aanzienlijke besparing op op de nota van jouw energiebedrijf. Heerlijk toch, om op deze manier slim extra warmte vast te houden in jouw woning?