vastgoed groener maken
Duurzaam wonen 6tlpzd  

Zakelijk vastgoed groener maken doe je zo!

Als je een milieuvriendelijk appartementencomplex wil laten bouwen, dan komt er een hoop op je af. Zo kun je tegenwoordig duurzaamheid in zo’n beetje elk facet van de verschillende bouwfases doorvoeren, maar heb je ook te maken met zaken die altijd al kwamen kijken bij zo’n groot project, zoals hoe je het beste zakelijk vastgoed financieren kunt. Aangezien het duurzame aspect pas sinds enkele jaren om de hoek komt kijken, focussen we ons in onderstaande blog daar op.

Millennials geven de voorkeur aan een groene woning

Er zijn veel voordelen voor eigenaren van onroerend goed die besluiten om groen te gaan. Je trekt niet alleen meer potentiële huurders en huurders van een hogere kwaliteit aan, je draagt ​​ook bij aan een wereldwijde inspanning voor het behoud van de aarde. Volgens een recent onderzoek zijn nieuwe huizenkopers steeds meer geneigd om milieuvriendelijke huizen te zoeken of op zijn minst de voorkeur te geven, vooral millennials.

Bereid meer te betalen als een woning groen is

Uit een ander onderzoek blijkt dat een merendeel van huurders bereid is meer te betalen voor een milieuvriendelijk appartement. Rekening houdend met het feit dat millennials een groot deel van de huur populatie uitmaken, kunnen verhuurders en ontwikkelaars overwegen om de nadruk te leggen op groene kenmerken. 

Energiezuinige apparaten aanschaffen

Verder blijkt uit enquêteresultaten dat huurders energiezuinige apparaten beschouwen als de belangrijkste factor in een groene woning. Naast het helpen van het milieu, kunnen efficiënte apparaten hen namelijk geld besparen op energierekeningen.

Recycling van oude bouwmaterialen

Een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om groen te worden is door middel van recycling. Dit kan op allerlei manieren worden doorgevoerd, maar we hebben het nu over het recyclen van (oude) bouwmaterialen in het nieuw te bouwen project. 

Zorg voor een goede isolatie

Een van de meest voorkomende manieren waarop huiseigenaren geld verliezen, is de energierekening. Airconditioning en verwarming zijn de meest veeleisende apparaten op het gebied van elektriciteit. Warmte en kou ontsnappen gemakkelijk uit een woning door bijvoorbeeld slecht geïsoleerde ramen en deuren. Investeer dus in goede isolatie en toekomstige huurders zullen je daar zeker dankbaar voor zijn.

Led lampen in plaats van gloeilampen

Led lampen besparen veel meer energie dan traditionele gloeilampen. Bovendien gaan ze veel langer mee, waardoor eventuele huurders zich geen zorgen hoeven te maken over het te vaak vervangen van de lampen. In termen van besparingen, kan de eenvoudige overstap naar LED-verlichting je honderden euro’s besparen op elektriciteitsrekeningen.